Кокосовий цукор, який іноді називають цукром з кокосової пальми, являє собою натуральний цукор, отриманий із соку кокосової пальми - солодкої рідини, присутньої в кокосовій рослині. Він зазвичай вважається більш здоровою альтернативою звичайному білому цукру, зберігаючи багато поживних речовин кокосового рослини. Органічний кокосовий цукор виробляється з кокосових горіхів, вирощених та зібраних без використання шкідливих пестицидів або хімікатів.
Як виготовляеться кокосовий цукор?
Процес виробництва кокосового цукру - це простий, повністю природний двоетапний процес.
- Рідкий сік збирається з кокосової рослини після того, як у квітці кокоса робиться надріз. Цей солодкий сік є основним інгредієнтом кокосового цукру.
- Потім сік піддається нагріванню до тих пір, поки вся рідина не розчиниться, залишаючи коричневі гранули, схожі за зовнішнім виглядом на цукор-сирець.
Кокосовий цукор можна замінити звичайним рафінованим цукром у співвідношенні 1:1.
Переваги переходу на кокосовий цукор
Кокосовий цукор являє собою більш природний спосіб підсолодити їжу, ніж звичайний рафінований білий цукор, який практично не має поживної цінності. Деякі з переваг, пов'язаних з кокосовим цукром, включають:
- Зниження глікемічного індексу. Рафінований білий цукор має ГІ 65 в порівнянні з ГІ кокосового цукру 35. Природний цукор у фруктах має ГІ близько 25.
- Містить необхідні мінерали, залізо, цинк та кальцій.
- Кокосовий цукор також є джерелом вітаміну C, який сприяє зміцненню імунної системи та підтримці здорової шкіри.
- В кокосовому цукрі міститься значна кількість антиоксидантів, які допомагають захистити клітини організму від окислювального стресу та можуть знижувати ризик розвитку хронічних захворювань.
- Кокосовий цукор містить середньоланцюгові жирні кислоти, які можуть підтримувати здоровий рівень холестерину та сприяти здоров'ю серцево-судинної системи.
Чи підходить кокосовий цукор для діабетиків
Хоча кокосовий цукор має нижчий глікемічний індекс у порівнянні з білим цукром, він все одно містить вуглеводи та підвищує рівень цукру в крові. Тому його слід вживати в помірних кількостях і не слід розглядати як абсолютно безпечну альтернативу для людей із діабетом.
Рецепти з кокосовим цукром
Кокосове печиво
(12 шт).
Інгрідієнти:
- Кокосовий цукор - 200 г,
- Вершкове масло - 125 г,
- Куряче яйце - 1шт,
- Ваныльна паста - 1 ч. л.,
- Борошно 160 г,
- Кукурудзяний крохмаль - 2 ст. л.,
- Розпушувач - ½ ч. л.,
- Мелена кориця - ½ ч. л.,
- Мускатний горіх - ½ ч. л.,
- Мелена гвоздика - ½ ч. л.",
- Щіпотка солі.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 160 ° C та вистеліть кілька листів папером для випічки.
- Збийте 200 г кокосового цукру та 125 г м'якого вершкового масла в міксері до отримання легкого і пухнастого (1-2 хвилини), потім додайте 1 яйце та 1 чайну ложку ванільної пасти, і також збийте.
- Перемішайте з 160 г борошна, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, ½ чайної ложки розпушувача, по ½ чайної ложки меленої кориці, дрібно натертого мускатного горіха, ¼ ч.л.молотой гвоздики та щедру щіпка солі, поки не сформується м'яке тісто.
- Скрутіть у 12 однакових за розміром кульок та покладіть на підготовлені протовні, залишаючи між ними приблизно 8 см для розподілу печива.
- Злегка притисніть кульки, щоб злегка розчавити, а потім посипте кожне печиво невеликою кількістю кокосового цукру й трохи морської солі та випікайте до коричневого кольору по краях (10-12 хвилин).
- Охолодіть на деках та зберігайте в герметичному контейнері до 3 днів.
Карамельний соус
(Приблизно 250 мл).
Інгрідієнти:
- Кокосовий цукор - 100 г,
- Мед - 2½ ст. л.,
- Вершкове масло або кокосове масло - 50 г,
- Вершки - 150 мл.
- Ванільна паста - 1 ч. л.,
- Щіпотка солі.
Приготування:
- Візьміть 100 г кокосового цукру, 2½ столові ложки меду та 50 г нарізаного кубиками вершкового масла або м'якого кокосового масла
- Додайте в каструлю, розмішайте та нагрівайте на середньому або сильному вогні, поки масло не розтане, а цукор не розчиниться.
- Доведіть до кипіння та варіть, помішуючи один або два рази, до загусання (1-2 хвилини).
- Додайте 150 мл вершків, акуратно перемішайте, потім варіть, поки соус не покриє задню частину ложки тонким шаром (3-4 хвилини). Додайте 1 чайну ложку ванільної пасти з бобів й дрібку солі.
- Подавати теплим з морозивом.
Де придбати кокосовий цукор
У нашому інтернет-магазині Ecosmak ви можете купити кокосовий цукор за вигідною ціною. Прийшов час перейти на більш здоровий та поживний цукор, який багатий на поживні речовини й містить менше сахарози, ніж білий цукор. Купити онлайн у нас - це відповідь на ваше запитання - де купити кокосовий цукор? Купіть кокосовий цукор, органічний та чистий, в Екосмак сьогодні та насолоджуйтеся його солодким смаком, не турбуючись про вплив білого цукру.