0 грн
Зробити замовленняЗміст
Ліщина або фундук - це невелике листяне дерево, що походить із Південної Європи та Туреччини. Солодкі на смак ядра кремового кольору мають сферичну форму з тонкою коричневою шкіркою. На відміну від інших плодових дерев, фундук цвіте і запилюється в середині зими. Ми можемо простежити історію цих смачних горіхів понад 5000 років тому, і сьогодні фундук вирощують у багатьох частинах світу.
У фундука багато переваг, але, як і в будь-якому іншому випадку, помірність є ключовим фактором - звідси і порада - пригорща горіхів. Туреччина, як найбільший в світі постачальник фундука, раніше навіть рекламувала цей чудо горіх. Це справедливо, адже фундук - дійсно суперпродукт.
По-перше, масло лісового горіха багате олеїновою кислотою - природним жиром тварин та овочів, який, як кажуть, допомагає знизити ризик ішемічної хвороби серця. Фактично, в ньому стільки ж олеїнової кислоти, скільки в оливковій олії, що є будівельним елементом сприятливої роботи серця.
Жменя фундука в день може допомогти знизити рівень холестерину. Дослідження, проведене Радою із технологічних досліджень Туреччини (TÜBITAK), показало, що олеїнова кислота в горіхах запобігає високому рівню холестерину у здорових людей, а регулярне вживання фундука та його масла знижує рівень холестерину в крові в середньому на 28% на місяць.
Фундук також є хорошим джерелом білка, допомагаючи боротися з пошкодженням вільними радикалами та зберігти щільністі кісток. Володіючи багатим вмістом поживних речовин, фундук також може допомогти зміцнити імунну систему, знижуючи ризик раку.
Особливо в ці напружені дні, коли бушує пандемія COVID-19, вживання горіхів замість оброблених перекусів з великим вмістом холестерину може не тільки допомогти зберегти психічне здоров'я, але і знизити стрес завдяки високому вмісту вітаміну B. Фундук, багатий на магній, амінокислотою триптофан та антиоксидантами, допомагає тримати кровоносні судини відкритими та розслабленими під час стресових ситуацій й допомагає організму виділяти серотонін, гормон щастя.
Фундук багатий на корисні мононенасичені жири та антиоксиданти, такі як мідь та марганець, які можуть допомогти захистити організм від ушкодження вільними радикалами. Він також є одним з найбагатших антиоксидантом вітаміном Е, позитивно впливає на здоров'я серця, м'язів та репродуктивної системи, а також важливий для підтримки здоров'я шкіри, волосся та нігтів. Ці горіхи також багаті клітковиною, завдяки чому ви довше відчуваєте ситість. Фундук містить залізо, яке допомагає переміщати кисень по тілу, і фолієву кислоту, яка необхідна для нового зростання та особливо важлива під час вагітності. Вони є джерелом вітамінів групи B, які важливі для правильного клітинного і енергетичного метаболізму. Фундук також є джерелом калію, міді, кальцію і магнію. Ці мінерали забезпечують безліч переваг для здоров'я, в тому числі регулюють нормальний кров'яний тиск, поліпшуючи формування щільністі кісток та зубів. Мідь відіграє життєво важливу роль в захисті і поліпшенні деяких форм артриту, сповільнюючи загальний процес старіння і навіть стимулюючи клітини мозку. Мідь також сприяє підвищенню імунітету, захищаючи від звичайних хвороб.
Оскільки список переваги фундука можна обговорювати довго, не перестарайтеся з кількістю вживання. Жменя фундука дорівнює приблизно 30 грамам, що становить приблизно 15-20 горіхів на порцію. Ви можете придбати жменю або більше ліщини в нашому магазині, тим більше, що ціна фундука у нас коштує недорого і можна купити від 100 грам.
Є кілька різних видів фундука, в тому числі американський лісовий горіх, європейський лісовий горіх та фундук з дзьобом. Зазвичай в магазинах ви знайдете американський лісовий горіх. У нашому інтернет-магазині натуральних продуктів ви можете такий фундук купити за вигідною ціною.
Ці горіхи часто продають смаженими або солоними. Фундук також міститься в консервованих горіхових сумішах. Коли ви купуєте горіхові суміші, горіхи часто обсмажують в олії та приправляють продуктами з високим вмістом натрію. Ці додані інгредієнти змінюють харчовий профіль горіха.
Одним з найпопулярніших продуктів з фундука є Nutella. Шоколадна паста з фундука часто використовується з арахісовим маслом або замість нього та є фаворитом в багатьох сом'ям у всьому світі. Проте, Nutella багата як калоріями, так і насиченими жирами, тому її слід вживати в помірних кількостях.
Інші поширені продукти з фундука включають молоко з фундука, борошно з фундука, горіхи в шоколаді й масло фундука.
Ліщину можна використовувати як в солодких, так і в солоних стравах. Горіхи також дуже смачні, просто сирі або обсмажені.
Смажений фундук можна додавати у випічку для додання аромату і текстури. Додавайте фундук в кекси, хліб, печиво і рецепти тортів. Горіхи фундука також добре поєднується з шоколадом. Додайте їх в будь-шоколадне блюдо або використовуйте для прикраси шоколадного морозива.
Фундук також можна використовувати окремо або в поєднанні з іншими інгредієнтами в якості покриття для морепродуктів або птиці.
У нашому інтернет магазині натуральних продуктів фундук свіжий та в великому асортименті, тому ви завжди можете купити ці горіхи зі швидкою доставкою.
За словами виробників фундука, а також з нашого досвіду, менш оброблений фундук зберігається довше. Отже, по можливості зберігайте його в шкаралупі, і він може зберігатися до року. А ще ми рекомендуємо обробляти горіх (наприклад, підсмажувати, нарізати, подрібнити) безпосередньо перед використанням.
Фундук можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику або морозильній камері, де вони будуть залишатися свіжими близько шести місяців.