0 грн
Зробити замовленняЗміст
Багато хто з нас любить картопляні чіпси – смачні, хрусткі, але не дуже корисні ласощі, і через шкоду, яку вони можуть завдати організму, ми змушені обмежувати вживання такої продукції. Але це не означає, що себе не можна порадувати і смачним, і корисним продуктом, здатним добре впоратися з участю перекушування, збагатити організм корисними речовинами. Йтиметься про відмінну альтернативу шкідливим чіпсам – про фріпси, вони доступні для приготування власними руками.
Фріпси - це фруктові чіпси, які є слайсами різних фруктів, висушені без додавання консервантів і цукру. Вони мають відмінні смакові якості, приносять організму величезну користь, будучи здатними повноцінно замінити звичайні плоди. При цьому, готувати такі ласощі дуже просто, і впоратися із завданням вдається самостійно, зробивши собі такі види виробів, які захочеться.
Щоб розуміти, чому натуральні чіпси з фруктів слід включити до свого раціону без жодних сумнівів, необхідно об'єктивно оцінити рівень їхньої користі для людини. І якщо говорити загалом, то слід зазначити, що такі вироби збагачують організм цінними ферментами, амінокислотами, мікро- та макроелементами, вітамінами, які необхідні для правильної роботи імунної та інших систем, а також окремих органів.
Розглядаючи тему користі фрипсів, слід зазначити, що їхній вплив на організм людини безпосередньо залежить від того, які фрукти були використані для приготування:
Ми навели окремі приклади видів фруктових чіпсів та описали їхню користь для організму. Тепер зрозуміло, чому такі вироби необхідно обов'язково включити до свого раціону. Головне - вирішити, з чого зробити фріпси в домашніх умовах, підібравши найбільш підходящі інгредієнти. А щоб визначитися з вибором, потрібно дізнатися про всі доступні варіанти.
Готувати фріпси можна з різних фруктів та ягід. Але ми рекомендуємо вибирати такі продукти, які зберігають велику кількість корисних властивостей навіть після термічної обробки. Це:
Готувати чіпси з фруктів та овочів можна й з інших продуктів, наприклад, таких: гарбуз, манго, папайя, груша, фейхоа, грейпфрут, пітахайя, ожина, банан, інжир тощо. Як бачите, варіантів дуже багато, тому ви обов'язково знайдете для себе найкраще рішення. Залишається розібратися з порядком приготування ласощів.
Почнемо з того, що ще раз відзначимо – готуються фруктові чіпси без цукру, підсолоджувачів та будь-яких інших добавок. При цьому вони не варяться, не смажаться, а просто висушуються, позбавляючись вологи. А ось сушити тонкі слайси фруктів можна різними способами - кожен вибирає той варіант, який виявляється для нього найдоступнішим.
Ідеально робити фруктові чіпси в сушарці для фруктів або дегідратор. Сушильна шафа обладнана термостатом, тому дозволить у ході всього процесу сушіння підтримувати оптимальні температурні показники. В такому випадку волога поступово видаляється з продуктів, просушується не тільки їх поверхня, а й середина, при цьому зберігається максимальна кількість корисних речовин.
Процес приготування не викликає складнощів. Ось, як зробити фруктові чіпси в сушарці:
Тривалість сушіння залежить від того, з якими продуктами доводиться мати справу, а також кількості піддонів. Ківі може висушуватися від 4 годин, банани – від 6, яблука та груші – за 8-16.
Можна спробувати приготувати фріпси і в духовці з відкритими дверцятами. Але тут слід уважно стежити за температурними показниками, тримати їх у межах допустимих параметрів. Дуже важливо не перегріти продукти, тим більше не допустити їх підгоряння. У процесі сушіння слайси рекомендується перевертати.
Якщо ви готуєте фруктові та овочеві чіпси із запасом, звичайно, ви повинні розібратися в особливостях їх правильного зберігання. Ідеально – тримати продукцію у щільно закритій сухій тарі при рівні вологості повітря трохи більше 65%. Також можна зберігати ласощі в холодильнику, але тоді стежити за герметичністю упаковки потрібно ще більш уважно, щоб сушені фрукти не увібрали сторонні запахи та вологу.
Максимальний термін зберігання фруктових чіпсів за умови дотримання основних правил становить 12 місяців.
Тепер ви знаєте, яку вибрати альтернативу шкідливим чіпсам, щоб було смачно та корисно. А головне – приготувати екопродукт можна самостійно, зробивши його таким, як хочеться. Обов'язково спробуйте наші поради. Вам сподобається.