Рецепт шоколадної нутелли простий та складається з доступних інгредієнтів. Давайте готувати!
Для рецепту нам знадобиться:
- 250г фініків
- 200г фундука смаженого
- 40г (~4 столові ложки) какао порошку, бажано темного
- 100мл води
Приготування (покроково):
- Промиваємо фініки та виймаємо кісточки
- Заливаємо фініки кип’ятком і даємо постояти 5-10 хвилин, щоб розм’якшити, а також розкрити більший смак та аромат
- Засипаємо в чашу блендера смажений фундук, ретельно подрібнюємо
- Додаємо до перемеленого фундука какао, фініки й воду та подрібнюємо все разом до однородної маси
- Висипаємо на тарілочку чи відразу в баночку (для зручності) та смакуємо
Готову домашню нутеллу можна додавати:
- на хліб, тости
- як начинку до випічки, кексів, булочок, пончиків, брауні, тортів
- до фруктів
- до морозива
- смакувати до кави та чаю
- декорувати різні десерти
Діліться у коментарях своїми враженнями про наш рецепт