Рецепт простий та складається з доступних інгредієнтів. Давайте готувати!
Для рецепту нам знадобиться:
- 100г фініків;
- 100г вівсяних пластівців;
- 1 столова ложка какао порошку, бажано темного;
- 100г грецьких горіхів;
- 2 столові ложки меду;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 75г шоколаду без цукру.
Приготування (покроково):
- Заливаємо фініки кип’ятком і даємо постояти 15 хвилин, щоб розм’якшити, а також розкрити більший смак та аромат.
- Засипаємо в чашу блендера вівсяні пластівці та какао порошок, подрібнюємо.
- Додаємо 50г горіхів та ще раз подрібнюємо все разом.
- Зливаємо воду з фініків, промиваємо, виймаємо кісточки, додаємо фініки в чашу блендера, знову все перемелюємо.
- Всю суміш висипаємо в тарілку, додаємо мед, перемішуємо руками, як бачимо консистенція вже повинна мати клейку текстуру.
- Ліпимо наші батончики тієї форми, яка Вам подобається.
- Після цього ставимо наші батончики в морозилку на 2 години.
- Поки батончики застивають, розтоплюємо шоколад.
- До нагрітого шоколаду додаємо 50г подрібнених горіхів та оливкову олію, розмішуємо.
- Беремо наші батончики, які вже застигли, та обвалюєсо кожний в шоколаді.
- Викладуємо та поміщаємо в морозилку на 10 хвилин, щоб застиг шоколад.
Наші неймовірно красиві, смачні, а головне корисні батончики - готові, можна ласувати)
Всім смачного та обов’язково готуйте!