0 грн
Зробити замовленняКакао-порошок отримують з какао-бобів. Шалено, чи не так? Боби ферментують, сушаться, смажаться та подрібнюються на ядра. Потім ядра віджимають, щоб видалити 75% какао-масла. Залишається шоколадний лікер. Пастоподібний розчин сушать, а потім подрібнюють до несолодкого какао-порошку. Все зроблено!
Розуміння різниці між цими двома способами виробництва допоможе вам розібратися в відмінності голландського процесу від натурального какао-порошку.
Давайте розберемося по кожному.
Алкалізіованний какао-порошок - це какао-порошок голландського виробництва, який виготовляється з какао-бобів, промитих в лужному розчині карбонату калію. Це засіб нейтралізує їх кислотність. Отже, какао-порошок голландського виробництва нейтральний. Оскільки він нейтральний, він не вступає в реакцію з харчовою содою. Часто поєднується з розпушувачем. (Але не завжди!)
Підлуження какао робить його більш темним за кольором, м'яким смаком й легко розчиняється в рідинах. Печиво Oreo зроблено з голландського какао!
Какао, яке ми купуємо в магазині або готове в кав'ярні, зазвичай, алкалізований, тому що натуральний ми б не змогли пити, він дуже кислий та гіркий, про це ви прочитаєте далі в статті.
Натуральне какао - це порошок, отриманий зі смажених какао-бобів. Він має виражений гірко-кислий смак і надзвичайно насичений шоколадний аромат. Натуральний какао-порошок часто використовується в рецептах, де взаємодія з гідрокарбонатом натрію (харчова сода) допомагає тісту піднятися під час випікання.
Натуральний какао-порошок відчувається як насичений шоколадний екстракт, що відображає всю глибину інтенсивного смаку насиченого шоколаду. Цей інтенсивний смак робить його незамінним компонентом для випічки, десертів та напоїв, додаючи унікальну насиченість та аромат.
Все це робить натуральний какао-порошок не лише смачним інгредієнтом, а й справжнім майстер-класом смаку. Він розкриває перед вами багатогранність смакових відчуттів та відтінків, здатних вдосконалити найрізноманітніші страви, від солодких десертів до пікантних соусів.
Сирий какао-порошок відрізняється від натурального та непідсолодженого какао-порошку голландського виробництва. Сирий какао-порошок - це чистий порошок з какао-бобів, який обробляється набагато рідше, ніж натуральний або голландський процес. Ви можете використовувати необроблений какао-порошок в рецептах, які потребують натурального какао-порошку, але він має інший смак. Майте це на увазі, коли використовуєте його в своїх рецептах.