0 грн
Зробити замовленняКакао-порошок отримують з какао-бобів. Шалено, чи не так? Боби ферментують, сушаться, смажаться та подрібнюються на ядра. Потім ядра віджимають, щоб видалити 75% какао-масла. Залишається шоколадний лікер. Пастоподібний розчин сушать, а потім подрібнюють до несолодкого какао-порошку. Все зроблено!
Розуміння різниці між цими двома способами виробництва допоможе вам розібратися в відмінності голландського процесу від натурального какао-порошку.
Давайте розберемося по кожному.
Алкалізіованний какао-порошок - це какао-порошок голландського виробництва, який виготовляється з какао-бобів, промитих в лужному розчині карбонату калію. Це засіб нейтралізує їх кислотність. Отже, какао-порошок голландського виробництва нейтральний. Оскільки він нейтральний, він не вступає в реакцію з харчовою содою. Часто поєднується з розпушувачем. (Але не завжди!)
Підлуження какао робить його більш темним за кольором, м'яким смаком й легко розчиняється в рідинах. Печиво Oreo зроблено з голландського какао!
Какао, яке ми купуємо в магазині або готове в кав'ярні, зазвичай, алкалізований, тому що натуральний ми б не змогли пити, він дуже кислий та гіркий, про це ви прочитаєте далі в статті.
Натуральне какао - це натуральний порошок з смажених какао-бобів. Він кислий та гіркий, з дуже сильним і концентрованим шоколадним смаком. Натуральний какао-порошок часто використовується в рецептах, які потребують харчової соди, тому що вони вступають в реакцію один з одним, дозволяючи випічці піднятися.
Сирий какао-порошок відрізняється від натурального та непідсолодженого какао-порошку голландського виробництва. Сирий какао-порошок - це чистий порошок з какао-бобів, який обробляється набагато рідше, ніж натуральний або голландський процес. Ви можете використовувати необроблений какао-порошок в рецептах, які потребують натурального какао-порошку, але він має інший смак. Майте це на увазі, коли використовуєте його в своїх рецептах.