0
0
0

Що таке алкалізований какао порошок та чим він відрізняється від натурального

Що таке алкалізований какао порошок та чим він відрізняється від натурального

Какао-порошок отримують з какао-бобів.  Шалено, чи не так? Боби ферментують, сушаться, смажаться та подрібнюються на ядра. Потім ядра віджимають, щоб видалити 75% какао-масла.  Залишається шоколадний лікер. Пастоподібний розчин сушать, а потім подрібнюють до несолодкого какао-порошку.  Все зроблено!

Розуміння різниці між цими двома способами виробництва допоможе вам розібратися в відмінності голландського процесу від натурального какао-порошку.

Давайте розберемося по кожному.

Какао-порошок голландського виробництва (алкалізованний какао)

Алкалізованний какао

Алкалізіованний какао-порошок - це какао-порошок голландського виробництва, який виготовляється з какао-бобів, промитих в лужному розчині карбонату калію. Це засіб нейтралізує їх кислотність.  Отже, какао-порошок голландського виробництва нейтральний. Оскільки він нейтральний, він не вступає в реакцію з харчовою содою. Часто поєднується з розпушувачем. (Але не завжди!)

Підлуження какао робить його більш темним за кольором, м'яким смаком й легко розчиняється в рідинах. Печиво Oreo зроблено з голландського какао!

Какао, яке ми купуємо в магазині або готове в кав'ярні, зазвичай, алкалізований, тому що натуральний ми б не змогли пити, він дуже кислий та гіркий, про це ви прочитаєте далі в статті.

Натуральний какао-порошок

Натуральний какао-порошок

Натуральне какао - це порошок, отриманий зі смажених какао-бобів. Він має виражений гірко-кислий смак і надзвичайно насичений шоколадний аромат. Натуральний какао-порошок часто використовується в рецептах, де взаємодія з гідрокарбонатом натрію (харчова сода) допомагає тісту піднятися під час випікання.

Натуральний какао-порошок відчувається як насичений шоколадний екстракт, що відображає всю глибину інтенсивного смаку насиченого шоколаду. Цей інтенсивний смак робить його незамінним компонентом для випічки, десертів та напоїв, додаючи унікальну насиченість та аромат.

Все це робить натуральний какао-порошок не лише смачним інгредієнтом, а й справжнім майстер-класом смаку. Він розкриває перед вами багатогранність смакових відчуттів та відтінків, здатних вдосконалити найрізноманітніші страви, від солодких десертів до пікантних соусів.

Сирий какао-порошок

Сирий какао-порошок

Сирий какао-порошок відрізняється від натурального та непідсолодженого какао-порошку голландського виробництва. Сирий какао-порошок - це чистий порошок з какао-бобів, який обробляється набагато рідше, ніж натуральний або голландський процес. Ви можете використовувати необроблений какао-порошок в рецептах, які потребують натурального какао-порошку, але він має інший смак. Майте це на увазі, коли використовуєте його в своїх рецептах.

Відгуків:
Схожі статті
29.12.2020
Користь бразильських горіхів
Користь бразильських горіхів
Бразильські горіхи відомі тим, що містять безліч вітамінів та поживних речовин, таких як вітаміни групи B, вітамін E, кальцій, магній і цинк.  Однак найбільш корисним живильним елементом для бразильських горіхів є селен...
26.02.2021
Що таке кокосовий цукор?
Що таке кокосовий цукор?
Кокосовий цукор, який іноді називають цукром з кокосової пальми, являє собою натуральний цукор, отриманий із соку кокосової пальми - солодкої рідини, присутньої в кокосовій рослині. Він зазвичай вважається більш здоровою альтернативою звичайному біло..
03.03.2021
Переваги какао та як його використовувати
Переваги какао та як його використовувати
Не дарма какао вважається «їжею богів». Він багатий антиоксидантами та іншими мінералами. Какао містить велику кількість заліза та магнію, а також не має цукру. Це робить його дуже корисним для здоров'я в повсякденному житті...
08.12.2021
 Зелений чай: користь та шкода
Зелений чай: користь та шкода
На відміну від звичного для багатьох чорного чаю, справжній зелений чай не проходить через окисні реакції за участю ферментів. Тому у напою не яскраво-терпкий, а порівняно м'який трав'яний смак із різноманітними нотками...
22.10.2023
Що таке кероб та чим він корисний
Що таке кероб та чим він корисний
Кероб - це натуральний харчовий продукт, який отримують із плодів ріжкового дерева. Він має солодкий, трохи горіховий смак і використовується в кулінарії, медицині та косметології, як заміна шоколаду і цукру завдяки своєму солодкому смаку і низькому ..
23.02.2024
Рецепт батончиків без цукру
Рецепт батончиків без цукру
Рецепт батончиків без цукру простий та складається з доступних інгредієнтів. Давайте готувати!..
22.03.2024
Рецепт корисної домашньої нутелли
Рецепт корисної домашньої нутелли
Дізнайтеся, як легко і швидко приготувати домашню нутеллу, що не лише задовольнить ваші смакові рецептори, але й буде корисною для вашого здоров'я...