0
0
0

Що таке алкалізований какао порошок та чим він відрізняється від натурального

Що таке алкалізований какао порошок та чим він відрізняється від натурального

Какао-порошок отримують з какао-бобів.  Шалено, чи не так? Боби ферментують, сушаться, смажаться та подрібнюються на ядра. Потім ядра віджимають, щоб видалити 75% какао-масла.  Залишається шоколадний лікер. Пастоподібний розчин сушать, а потім подрібнюють до несолодкого какао-порошку.  Все зроблено!

Розуміння різниці між цими двома способами виробництва допоможе вам розібратися в відмінності голландського процесу від натурального какао-порошку.

Давайте розберемося по кожному.

Какао-порошок голландського виробництва (алкалізованний какао)

Алкалізованний какао

Алкалізіованний какао-порошок - це какао-порошок голландського виробництва, який виготовляється з какао-бобів, промитих в лужному розчині карбонату калію. Це засіб нейтралізує їх кислотність.  Отже, какао-порошок голландського виробництва нейтральний. Оскільки він нейтральний, він не вступає в реакцію з харчовою содою. Часто поєднується з розпушувачем. (Але не завжди!)

Підлуження какао робить його більш темним за кольором, м'яким смаком й легко розчиняється в рідинах. Печиво Oreo зроблено з голландського какао!

Какао, яке ми купуємо в магазині або готове в кав'ярні, зазвичай, алкалізований, тому що натуральний ми б не змогли пити, він дуже кислий та гіркий, про це ви прочитаєте далі в статті.

Натуральний какао-порошок

Натуральний какао-порошок

Натуральне какао - це натуральний порошок з смажених какао-бобів. Він кислий та гіркий, з дуже сильним і концентрованим шоколадним смаком. Натуральний какао-порошок часто використовується в рецептах, які потребують харчової соди, тому що вони вступають в реакцію один з одним, дозволяючи випічці піднятися.

Сирий какао-порошок

Сирий какао-порошок

Сирий какао-порошок відрізняється від натурального та непідсолодженого какао-порошку голландського виробництва. Сирий какао-порошок - це чистий порошок з какао-бобів, який обробляється набагато рідше, ніж натуральний або голландський процес. Ви можете використовувати необроблений какао-порошок в рецептах, які потребують натурального какао-порошку, але він має інший смак. Майте це на увазі, коли використовуєте його в своїх рецептах.

Відгуків:
Схожі статті
29.12.2020
Користь бразильських горіхів
Користь бразильських горіхів
Бразильські горіхи відомі тим, що містять безліч вітамінів та поживних речовин, таких як вітаміни групи B, вітамін E, кальцій, магній і цинк.  Однак найбільш корисним живильним елементом для бразильських горіхів є селен...
26.02.2021
Що таке кокосовий цукор?
Що таке кокосовий цукор?
Кокосовий цукор, який іноді називають цукром з кокосової пальми, являє собою натуральний цукор, отриманий із соку кокосової пальми - солодкої рідини, присутньої в кокосовій рослині. Він зазвичай вважається більш здоровою альтернативою звичайному біло..
03.03.2021
Переваги какао та як його використовувати
Переваги какао та як його використовувати
Не дарма какао вважається «їжею богів». Він багатий антиоксидантами та іншими мінералами. Какао містить велику кількість заліза та магнію, а також не має цукру. Це робить його дуже корисним для здоров'я в повсякденному житті...