0
0
0

Переваги какао та як його використовувати

Переваги какао та як його використовувати

Він виглядає як шоколад, на смак як шоколад, і до того ж володіє приємними на дотик властивостями. Какао дійсно «їжа богів».

Що таке какао?

Отриманий з бобів рослини какао, який був придуманий як суперпродукт. Какао - це сира форма Кокоа, в якій зберігаються антиоксиданти й поживні речовини.

Щоб зробити какао, какао-боби сушать та ферментують, а потім нагрівають при низькій температурі. При цьому тепло розділяє різні частини квасолі, відокремлюючи жирну частину від квасолі.

Сире какао має злегка гіркий смак й запускає наші найчутливіші смакові рецептори - рецептори гіркого смаку. Це може здатися неприємним, але це може спрацювати вам на користь, оскільки ви, швидше за все, ви перекусите одним або двома шматочками сирого шоколаду (замість того, щоб з'їсти цілу плитку молочного шоколаду масового виробництва). Ви можете знайти какао у вигляді порошку, крупки або масла.

Де вирощують какао?

Гроші можуть не зростати на деревах, але шоколад - улюблений побічний продукт какао - зростає. Дерево какао Theobroma виростає в Центральній та Південній Америці, але комерційно вирощується у всіх тропіках світу. Сьогодні Африка виробляє близько 70 відсотків какао в світі.

Вважається, що люди насолоджуються какао ще з 600 р до н.е., вважається, що майя приготували перші гарячі шоколадні напої і пюре з насіння какао.

У чому різниця між Какао та Кокоа?

Легко заплутатися в різниці між Какао та Кокоа. Вони можуть здаватися схожими, оскільки обидва отримані з бобів рослини какао.

Кокоа виробляється зі смаженого та подрібненого насіння какао, що надає трохи солодший смак та має різний вплив на здоров'я. Оскільки насіння обсмажуються при більш високій температурі, в них менше антиоксидантів та поживних речовин, ніж в какао. Витрати на виробництво кокоа нижче, тому його дешевше й простіше знайти.  Кокоа-порошок часто змішують з цукром або підсолоджувачами, що робить його менш поживним продуктом.

Заміна кокоа-порошку на какао-порошок буде не тільки більш здоровим вибором, але також допоможе вам споживати більше необхідних поживних речовин та мінералів.

Яка користь від какао?

Не дарма какао вважається «їжею богів». Він багатий антиоксидантами та іншими мінералами. Какао містить велику кількість заліза та магнію, а також не має цукру. Це робить його дуже корисним для здоров'я в повсякденному житті. У какао не додають молоко, тому воно також підходить для людей з непереносимістю лактози.

Крім того, какао містить активні антиоксиданти, які відбуваються з поліфенолів рослин, які відносяться до категорії рослинних сполук, які володіють різними перевагами для здоров'я. Додавання поліфенолів в раціон може поліпшити травлення та здоров'я мозку.

Як використовувати какао?

Какао-порошок слід розглядати в якості основного продукту на кухні, щоб підтримувати ваш здоровий спосіб життя. Це дуже універсальний продукт, який можна використовувати в багатьох стравах.

Є кілька способів включити какао в свій раціон, наприклад:

  • Додайте його в свої смузі.
  • Посипайте натуральний йогурт.
  • Замініть звичний порошок гарячого шоколаду на какао.
  • Приготуйте веганський шоколадний торт або хрустку скибочку темного шоколаду та солоної карамелі.
  • Покривайте сухофрукти какао для легкого перекусу.
  • Приготуйте какао з молоком або гарячий шоколад.

Рецепти з какао-порошком

Гарячий шоколад

Гарячий шоколад

Складові:

  • 2 ст. л. какао порошку
  • 1 ст. л. меду
  • 500 мл молока (будь-яке: вівсяне, коров'че, мигдальне)
  • 1/4 стакана води
  • Щіпотка кориці або дві (за смаком)
  • Щіптка солі

Приготування:

  1. Візьміть посудину для нагрівання на плиті та додайте какао порошок, воду, корицю, сіль та мед й перемішайте.
  2. Доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи суміш.
  3. При невеликому кипінні, проваріть 2 хвилини.
  4. Потім перемішуючи додайте молоко та нагрівайте але не доводьте до кипіння.
  5. Отримайте густий та смачний гарячий шоколад.

Корисні кульки з какао, кокоса та фініків

Корисні кульки з какао, кокоса та фініків

Швидка та корисна закуска, яку можна приготувати та заморозити. Ви зможете в будь-який момент насолодитись смаком.

Складові:

  • 12 фініків.
  • 1 чашка мигдальної муки.
  • 1/2 стакана кокосової стружки для начинки.
  • 1/3 стакана кокосової стружки для згортання.
  • 1/3 стакана кокосового масла.
  • 1/3 стакана какао порошка.
  • 1 столова ложка насіння чіа.

Приготування:

  1. Помістіть фініки в миску середнього розміру та залийте водою. Дайте постояти 1 годину. Злийте воду та викиньте насіння.
  2. Змішайте фініки, мигдальне борошно, тертий кокос, кокосове масло, порошок какао та насіння Чіа, поки суміш не стане однорідною (можете зробити це в подрібнювачі). Перекладіть в миску та залиште на 20 хвилин, щоб насіння Чіа розм'якшилися.
  3. Приготуйте кокосову стружку для згортання в неглибокій тарілці.
  4. Розкачайте готову суміш в кульки та обваляти в кокосовій стружці.
  5. Смачного).
Відгуків:
Схожі статті
29.12.2020
Користь бразильських горіхів
Користь бразильських горіхів
Бразильські горіхи відомі тим, що містять безліч вітамінів та поживних речовин, таких як вітаміни групи B, вітамін E, кальцій, магній і цинк.  Однак найбільш корисним живильним елементом для бразильських горіхів є селен...
19.01.2021
Що таке алкалізований какао порошок та чим він відрізняється від натурального
Що таке алкалізований какао порошок та чим він відрізняється від натурального
Натуральне какао - це натуральний порошок з смажених какао-бобів. Алкалізіованний какао-порошок - це какао-порошок голландського виробництва, який виготовляється з какао-бобів, промитих в лужному розчині карбонату калію...
26.02.2021
Що таке кокосовий цукор?
Що таке кокосовий цукор?
Кокосовий цукор, який іноді називають цукром з кокосової пальми, являє собою натуральний цукор, отриманий із соку кокосової пальми - солодкої рідини, присутньої в кокосовій рослині. Він зазвичай вважається більш здоровою альтернативою звичайному біло..
09.03.2021
Насіння Чіа - це суперпродукт?
Насіння Чіа - це суперпродукт?
Одна з останніх модних тенденцій здорового харчування - це Чіа. Ці маленькі насіння з'являються всюди - в здорових пудингах, смузі, салатах і навіть в хлібі. Але чи дійсно чіа - супер-їжа? Давайте з'ясуємо...
19.03.2021
10 факторів користі кускусу
10 факторів користі кускусу
Кускус вважається здоровою альтернативою пасті. Він готується з дрібних гранул манної крупи, проходить довгий процес приготування і є традиційним в північноафриканської кухні. Кускус здатний зміцнювати імунну систему, оскільки володіє противірусними ..
21.03.2021
Топ 5 рецептів десертів з насінням чіа
Топ 5 рецептів десертів з насінням чіа
Насіння чіа - це смачний та корисний продукт, який потрібно мати в своєму раціоні, а наші рецепти допоможуть вам просто та смачно приготувати цей неймовірний суперфуд..
22.10.2023
Що таке кероб та чим він корисний
Що таке кероб та чим він корисний
Кероб - це натуральний харчовий продукт, який отримують із плодів ріжкового дерева. Він має солодкий, трохи горіховий смак і використовується в кулінарії, медицині та косметології, як заміна шоколаду і цукру завдяки своєму солодкому смаку і низькому ..