0 грн
Зробити замовленняВін виглядає як шоколад, на смак як шоколад, і до того ж володіє приємними на дотик властивостями. Какао дійсно «їжа богів».
Отриманий з бобів рослини какао, який був придуманий як суперпродукт. Какао - це сира форма Кокоа, в якій зберігаються антиоксиданти й поживні речовини.
Щоб зробити какао, какао-боби сушать та ферментують, а потім нагрівають при низькій температурі. При цьому тепло розділяє різні частини квасолі, відокремлюючи жирну частину від квасолі.
Сире какао має злегка гіркий смак й запускає наші найчутливіші смакові рецептори - рецептори гіркого смаку. Це може здатися неприємним, але це може спрацювати вам на користь, оскільки ви, швидше за все, ви перекусите одним або двома шматочками сирого шоколаду (замість того, щоб з'їсти цілу плитку молочного шоколаду масового виробництва). Ви можете знайти какао у вигляді порошку, крупки або масла.
Гроші можуть не зростати на деревах, але шоколад - улюблений побічний продукт какао - зростає. Дерево какао Theobroma виростає в Центральній та Південній Америці, але комерційно вирощується у всіх тропіках світу. Сьогодні Африка виробляє близько 70 відсотків какао в світі.
Вважається, що люди насолоджуються какао ще з 600 р до н.е., вважається, що майя приготували перші гарячі шоколадні напої і пюре з насіння какао.
Легко заплутатися в різниці між Какао та Кокоа. Вони можуть здаватися схожими, оскільки обидва отримані з бобів рослини какао.
Кокоа виробляється зі смаженого та подрібненого насіння какао, що надає трохи солодший смак та має різний вплив на здоров'я. Оскільки насіння обсмажуються при більш високій температурі, в них менше антиоксидантів та поживних речовин, ніж в какао. Витрати на виробництво кокоа нижче, тому його дешевше й простіше знайти. Кокоа-порошок часто змішують з цукром або підсолоджувачами, що робить його менш поживним продуктом.
Заміна кокоа-порошку на какао-порошок буде не тільки більш здоровим вибором, але також допоможе вам споживати більше необхідних поживних речовин та мінералів.
Не дарма какао вважається «їжею богів». Він багатий антиоксидантами та іншими мінералами. Какао містить велику кількість заліза та магнію, а також не має цукру. Це робить його дуже корисним для здоров'я в повсякденному житті. У какао не додають молоко, тому воно також підходить для людей з непереносимістю лактози.
Крім того, какао містить активні антиоксиданти, які відбуваються з поліфенолів рослин, які відносяться до категорії рослинних сполук, які володіють різними перевагами для здоров'я. Додавання поліфенолів в раціон може поліпшити травлення та здоров'я мозку.
Какао-порошок слід розглядати в якості основного продукту на кухні, щоб підтримувати ваш здоровий спосіб життя. Це дуже універсальний продукт, який можна використовувати в багатьох стравах.
Є кілька способів включити какао в свій раціон, наприклад:
Складові:
Приготування:
Швидка та корисна закуска, яку можна приготувати та заморозити. Ви зможете в будь-який момент насолодитись смаком.
Складові:
Приготування: