0 грн
Зробити замовленняКускус складається з маленьких кульок з подрібненої манної крупи з твердих сортів пшениці, приготованих на пару, який традиційно подають з тушкованим м'ясом, викладеним зверху. Він став переважним блюдом в північноафриканської кухні Марокко, Алжиру, Мавританії, Тунісу, Єгипту, Лівії та Сицилії. На заході його подають як основне блюдо або гарнір. Традиційно його виготовляли з твердої частини зерна, стійкого до подрібнення жорна. Манну крупу збризкують водою, потім розгортають руками, формуючи маленькі гранули, і присипають сухим борошном, щоб відокремити та просіяти. Гранули є крихітними, щоб їх можна було обробити через сито, знову розкачати й посипати сухою манною крупою та знову розкачати в гранули. Це трудомісткий процес, який триває до тих пір, поки вся крупа не перетвориться в мініатюрні гранули кускусу. Традиційний метод його приготування полягає в тому, що група жінок робить великі партії протягом декількох днів, а потім сушать та використовують протягом декількох місяців. Виробництво кускусу в наш час в значній мірі механізовано, й продукт продається по всьому світу на ринках.
Кускус, який був приготований належним чином, не липкий та не розсипчастий, а легкий і пухнастий. Спосіб приготування кускуса відрізняється від традиційного варіанту від ізраїльського кускусу або птітіма. У порівнянні з традиційним кус-кусом, пітітім більший за розміром й з горіховим смаком. Ці два блюда не взаємозамінні, тому для рецепта слід вибрати правильний сорт. Кускус подається як простий гарнір, нагадує рис, макарони чи картоплю.
Вважається, що кускус виник в регіоні від Східної до Північної Африки. Бербери використовували його на початку 7 - го століття. Він визнаний традиційним делікатесом Північної Африки і є звичайним компонентом кухонь країн Магрибу. ІбнБатута заявив в своєму Рихана, що може бути найбільш раннью згадкою кускусу з початку 1350-х років в Західній Африці.
Кускус вважається здоровою альтернативою пасті. Він готується з дрібних гранул манної крупи, проходить довгий процес приготування і є традиційним в північноафриканської кухні. Він зроблений з цільнозернового борошна, яке збільшує та підвищує харчову цінність. Це відмінний замінник кіноа або рису, його можна подавати в супах, салатах, гарнірах та навіть в якості основного блюда.
Селен - найважливіший компонент кускусу, який є невід'ємною частиною різних переваг для здоров'я. Оскільки селен є мікроелементом, його складно знайти в харчових продуктах, але він є життєво важливим мінералом, необхідним для людського організму. Одна порція кускусу забезпечує 60% денної норми селену, що робить його самим багатим джерелом селену в їжі. Селен діє як потужний антиоксидант, який знижує утворення зубного нальоту й знижує рівень шкідливого холестерину на стінках вен та артерій. Селен запобігає шкідливому й небезпечні для життя стану, такі як серцеві напади, атеросклероз та інсульти.
Крім того, кускус є підходящим джерелом калію, який є ще однією важливою живильною речовиною, яку можна легко знайти в інших продуктах.
Калій необхідний для зменшення звуження кровоносних судин за рахунок зниження артеріального тиску та приносить користь пацієнтам, у яких висока ймовірність серцево-судинних захворювань. Він допомагає в нормальному серцебитті, а також запобігає серцевій аритмії й іншим шкідливим порушенням в постійному серцевому ритмі.
Селен забезпечує безліч переваг для здоров'я, який грає життєво важливу роль в метаболічному шляху, що запобігає раку. Дослідження показали зв'язок дефіциту селену в організмі з підвищенням ймовірності раку простати. Адекватна присутність селену забезпечує антиметастатичній властивості та профілактиці раку. Селен також пов'язаний із запобіганням раку легенів та канцерогенезу у курців, коли він поєднується з вітаміном С і вітаміном Е.
Селен має природні антиоксидантні властивості, які протидіють поширенню вільних радикалів, а також інших токсинів в кровотоці та системі організму. Насправді селен оживляє регенерацію вітаміну Е і вітаміну С, який грає життєво важливу роль в захисних механізмах організму. Кускус може стати потужним доповненням до природному захисту організму.
Селен життєво важливий для розвитку м'язової маси, яка є невід'ємною частиною білкового обміну, а також для розвитку м'язів. Дослідження показало, що дефіцит селену є основною причиною деградації та слабкості м'язів, а також слабкості тіла та аномальної втоми. Селен - це проблемні поживні речовини, які необхідно засвоювати природним шляхом, тому кускус - найкраще джерело для поліпшення м'язової маси.
Загоєння ран та відновлення після операції і хвороби може виявитися важким. У цей час може бути корисний кускус, так як він містить велику кількість білка. Це невід'ємна частина загоєння ран та метаболізму ферментів, які сприяють загоєнню ран як зовні, так і внутрішньо. Людське тіло більш ніж на 15% складається з білка, тому джерело їжі, багатої білком, є хорошим.
Зернові - це низькокалорійний продукт, який легко готувати. Зернові, такі як кіноа або рис і кускус, містять менше 200 калорій на чашку, тобто 10% денної норми калорій, рекомендованої для дорослих. Це робить кускус корисним для тих, хто намагається схуднути за допомогою дієти, хоча додатковий білок, який забезпечує кускус, робить його потужним стимулом для розвитку м'язів. У ньому мало холестерину, натрію і насичених жирів, які перешкоджають спробам схуднути. Кускус багатий клітковиною, яка стримує секрецію греліну, гормону, що викликає почуття голоду. Зниження рівня цього гормону знижує ймовірність переїдання, що ефективно для тих, хто намагається схуднути.
Чашка кускусу містить 10% рекомендованої денної норми клітковини. Будучи їжею, багатою клітковиною, вона сприяє переварюванню їжі та здоров'ю шлунково-кишкової системи. Клітковина збільшує обсяг спорожнення кишечника й сприяє перистальтичні рухи - скорочення гладких м'язів, які переміщують їжу в травному тракті. Він очищає або зскрібає артерії, які виводять шкідливий холестерин ЛПНЩ, а також виводить його з організму. Харчові волокна стимулюють засвоєння, а також утримання хорошого холестерину в організмі. Клітковина знижує ймовірність запору, що запобігає різним шкідливим кишковим захворюванням, таким як колоректальний рак та рак шлунка.
Тіло складається більш ніж на 90% з води, тому для його нормального функціонування важливо підтримувати баланс рідини в органах і тілі. Кускус містить велику кількість калію, який необхідний для регулювання рідинних та клітинних шляхів. Баланс рідини організму необхідний для регулювання кров'яного тиску в організмі, знижуючи ймовірність таких захворювань, як серцеві напади, атеросклероз та інсульти. Він також врівноважує споживання поживних речовин і виведення токсинів, регулюючи видільну діяльність організму.
Кускус має високий вміст білка, що робить його ідеальним для регулювання обміну речовин у всьому організмі. Білок необхідний для різних частин тіла, таких як шкіра, волосся, зуби, нігті, м'язи, органи, ферменти та природні хімічні речовини. Дефіцит білка викликає неефективне функціонування органів тіла, що призводить до різних наслідків для здоров'я. Кускус може знизити ймовірність дефіциту білка. Це відмінне джерело білка для веганів та вегетаріанців, оскільки вони втрачають основні джерела білка, такі як молочні продукти та м'ясо.
Кускус здатний зміцнювати імунну систему, оскільки володіє противірусними та антибактеріальними властивостями. Це серйозна перешкода проти ракових клітин, вірусу герпесу, оперізуючого лишаю та герпесу. Додайте кус-кус, щоб пропагувати здорове харчування та здоровий спосіб життя. Він смачний й простий у приготуванні та як містить безліч поживних речовин.