0
0
0

Як приготувати пастилу з груш

Як приготувати пастилу з груш

Зміст

1. Користь груш

2. Пастила з груш в електросушарці

3. Пастила з груш в духовці

4. Способи зберігання

5. Висновок

Грушева пастила є корисним та смачним ласощем. Натуральну грушевий пастилу ви можете без побоювання давати дітям, додати в раціон вагітним та годуючим груддю жінкам, так як в ній немає барвників, консервантів та інших добавок.

Пастила, а саме смоква, про неї і йтиметься річ - це солодке пюре з фруктів, овочів або ягід, яке шляхом випаровування вологи стає щільним та тонким. Власним походженням вона йде в 14 століття. Для виробництва можна підібрати будь-які сорти груші, проте краще застосовувати м'які плоди. Перед приготуванням груші слід ретельно помити, висушити, розділити на частини та прибрати серцевину, а потім перемішати в блендері, щоб вийшло однорідне пюре з груш. Можна видалити й шкірку, проте її краще залишити, так як в шкірці багато пектину та мікроелементів.

Пастила з груші являє собою чудовий поживний та тонізуючий засіб. Вуглеводи, завдяки ферментам, відразу ж перетворюється в енергію, необхідну протягом дня. Десерт багатий білками, які є будівельним матеріалом для організму. Пектин, який знаходиться в пастилі, забезпечує очищення організму від важких металів та впливу шкідливих компонентів.

Крім того, в грушевій пастилі міститься магній, кальцій та натрій. Магній відповідає за активізацію біохімічних реакцій. Кальцій - це будівельний елемент кісткової тканини, який впливає на процеси обміну та згортання крові. Натрій відповідає за комплексну нормалізацію водних та сольових обмінних процесів, бере участь в тому, щоб виробляти шлунковий сік.

Користь груш

Користь груш

Груша - корисний та ситний фрукт. Постійне додавання в раціон груш дає можливість знизити рівень холестерину в крові, відповідає за зміцнення імунітету, дозволить позбавитися від зайвої ваги. Цей фрукт можна їсти й вагітним, тому що груша багата вітамінами та мікроелементами.

Стигла груша на 97% складається з соковитої м'якоті, а решту 3% йдуть на насіння з шкіркою. У груші багато клітковини, яка відповідає за нормалізацію роботи шлунково-кишкового тракту людей. Додавання в раціон груші дає можливість відстежити за біоценозом в тілі, тому що плід природний антибіотик. М'якоть плоду містить флавоноїди з органічними кислотами. До того ж в груші є крохмаль.

Завдяки тому, що в груші є багато аскорбінової кислоти, вона відповідає за зміцнення судин, підвищує еластичність судинних стінок. Грушу можна додати в раціон харчування для профілактики атеросклерозу, тому що вона знижуює рівень «шкідливого» холестерину.

Пастила з груш в електросушарці

Пастила з груш в електросушарці

Безумовно пастилу з груш можна зробити вдома, щоб продукт вийшов максимально корисним, для цього краще її робити без цукру, тоді ви можете не просто замінювати цукерки та інші солодощі, а й наситити організм корисними вітамінами без шкоди для організму. Для приготування вам знадобиться:

  • Кілограм груш;
  • Близько 50 мл води;
  • Рослинна олія - ​​щоб змащувати піддони електросушарок.

Покроково рецепт:

  1. Груші нарізаємо на дві частини, видаляємо внутрішню частину та кісточки.
  2. У ємність додаємо воду і груші. Варимо на повільному вогні, поки не размягчатся фрукти.
  3. Фрукти подрібнюємо до консистенції пюре в блендері, а потім через сито проціджуємо.
  4. Ставимо на маленький вогонь, варимо, поки не загусне маса, весь час помішуючи силіконовою лопаткою.
  5. Піддони в сушарці змащуємо рослинною олією. Найтоншим шаром товщиною близько 5 мм виливаємо пюре, розрівнюємо. Сушимо при температурі 55-70 градусів, поки пюре не загусне.

Важливо: рівномірно розподіляйте грушеве пюре по листу, в іншому випадку пастила може пересохнути в тонкому місці, а ось більш товсті місця не будуть готовими.

Готовність визначаємо по липкості - якщо суміш більше не прилипає до пальців та не втрачає форму, то пастила готова. Тепер можна її нарізати на порції та смакувати. При необхідності зберігати її варто в скляних банках у темному сухому місці до 6 місяців.

Пастила з груш в духовці

Пастила з груш в духовці

Рецепт пастили з груш в духовці передбачає попереднє запікання груш в духовці для пом'якшення та виділення пектину.

Для рецепта краще підготувати наступні продукти: 

  • 1 кг груш;
  • Рослинна олія (також для змащення дека) 
  • 0,5 ч. л. кардамону (за бажанням). 

Ось як готувати натуральну домашню пастилу з груш у звичайній духовці:

  1. Фрукти миємо, вичищаємо середину, кладемо на всі піддони і ставимо духовку.
  2. Розігріваємо духовку до температури + 100С приблизно на 15 хв.
  3. Після запікання охолоджуємо фрукти (можна шляхом бланшування) і подрібнюємо в блендері. 
  4. Кладемо в готове пюре трохи кардамону, ретельно змішуємо.
  5. Піддон застилаємо пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом й наливаємо тонким шаром.
  6. Далі сушимо в духовці при низькій температурі, приблизно 60 градусів, до повної готовності (дверцята духовки при цьому, бажано, тримати відкритими).

Способи зберігання

Способи зберігання грушевої пастили

Пастилу з груші ви можете зберігати й при кімнатній температурі. Однак при тривалому зберіганні потрібно гарантувати відсутність світла, зниженої вологості та відсутність вогкості. Рекомендуємо зберігати пастилу в скляній банці під вакуумною кришкою, щоб туди не потрапляло повітря, що викликає бродіння та утворення цвілі, що негативно позначається на властивостях продукту. Або варто закрити банку звичайною металевою кришкою, проте зберігати в морозильній камері. У подібних умовах її ви можете зберігати цілий рік. Таким чином, можна захищати від харчової молі.

Висновок

Пастила з груш є старовинною російською заготівлею, яка знаходить друге народження в наші дні. Ці ласощі мають неповторний смак. Тому звертайтеся в наш інтернет-магазин, де представлений широкий вибір корисної пастили не тільки з груші, а й інших фруктів та навіть овочів. Тепер ви знаєте, наскільки корисний цей продукт, і чому дітям їх можна давати та вагітним.

Відгуків:
Схожі статті
10.05.2021
Що таке пастила? Чим корисна пастила та як її приготувати
Що таке пастила? Чим корисна пастила та як її приготувати
Натуральна пастила - це відмінні ласощі для тих, хто хоче правильно харчуватися, при цьому не додавати зайві кілограми. В її складі - фрукти, ягоди або овочі, які містять безліч вітамінів, мікроелементів...
11.07.2021
Чому потрібно їсти фрукти та овочі
Чому потрібно їсти фрукти та овочі
Це пов'язано з тим, що у фруктах та овочах міститься багато всього, що потрібно нашому організму, наприклад: вітаміни, мінерали та клітковина, а також важливі антиоксиданти та фітохімічні речовини. Ще одна велика перевага щоденного вживання достатнь..
28.11.2021
Як зробити чіпси з гарбуза
Як зробити чіпси з гарбуза
Не обов'язково обмежувати раціон за рахунок стандартних закусок із магазину. Ви можете, наприклад, самостійно приготувати чіпси в сушарці, в духовці, на плиті або в мікрохвильовій печі, щоб отримати смачні, ароматні ласощі. Як вихідний продукт підійд..
13.02.2022
Як приготувати пастилу з яблук
Як приготувати пастилу з яблук
Правильно приготовлена пастила з яблук — ласощі, які люблять не лише діти, а й багато дорослих. Її легко готувати, тому рецепт мало змінився протягом століть...
22.04.2022
Що таке фріпси, чим корисні та як готувати
Що таке фріпси, чим корисні та як готувати
Фріпси - це фруктові чіпси, які є слайсами різних фруктів, висушені без додавання консервантів і цукру. Вони мають відмінні смакові якості, приносять організму величезну користь, будучи здатними повноцінно замінити звичайні плоди...
17.02.2023
Топ 10 рецептів з кіноа
Топ 10 рецептів з кіноа
Важливо дотримуватись правильної пропорції води та кіноа, щоб не переварити крупу і не зіпсувати її структуру. Зазвичай, відношення води до крупи складає 2:1. Якщо кіноа вариться надто довго, вона може розповзтися і стати кашею...