0 грн
Зробити замовленняЗміст
Чіпси з м'яса стабільно входять до ТОП найпопулярніших закусок в Україні та світі. Їх купують як перекушування, беруть із собою в далекі поїздки та туристичні походи, а також подають гостям як частування перед основною трапезою. Джерки або джоки, саме так правильно називати м'ясні слайси, приваблюють насиченим смаком та ароматом, а також характерною волокнистою текстурою. При цьому мало хто знає, що готувати цей делікатес можна в домашніх умовах. За гастрономічними властивостями такий продукт буде навіть кращим за магазинний, до того ж, вдасться заощадити чималу суму грошей і бути впевненими в натуральності складу. Приємним бонусом стане легкість кулінарного процесу - навіть якщо ви ніколи не готували подібні снеки, результат буде відмінним, потрібно лише слідувати рецепту і відповідально підійти до вибору м'яса.
Про те, як приготувати м'ясні чіпси в сушарці, мікрохвильовій печі та духовці, розповімо прямо зараз.
Залежно від особистих переваг та фінансових можливостей можна робити джерки:
Насамперед, основний інгредієнт повинен бути свіжим та зручним для нарізування, оскільки м'ясні снеки є тоненькими порційними шматочками. Найчастіше використовують карбонад, філе або шийну частину. Технологія обробки завжди ідентична, але в залежності від виду м'яса може змінюватися склад маринаду, температура висушування та тривалість приготування.
Приступаючи до створення найсмачнішої закуски, кожному кулінару належить визначитися із способом обробки м'яса. Є кілька варіантів, як зробити м'ясні чіпси:
Останній метод найбільш швидкий і легкий, але може призвести до надмірного висушування, до того ж смак виходить не таким яскраво вираженим. У дегідрататор і духовці продукт готується мінімум 6 годин, зате делікатес виходить максимально ароматним і з вираженою волокнистістю. Що б ви не вибрали, зроблені своїми руками снеки вийдуть без хімії і обійдуться приблизно в 2-3 рази дешевше, ніж магазинні.
Пропонуємо до вашої уваги кілька простих рецептів приготування закусок з м'яса.
Наявність у будинку електросушарки відкриває широкі можливості для приготування закусок, причому не лише з овочів, а й з м'яса. Найпростіший варіант – зробити чіпси зі свинини. Список необхідних продуктів:
Тепер докладніше про процес висушування:
Об'єм готового продукту складе приблизно 350 грам. Для подачі ідеально підходить томатний або сметанний соус з петрушкою, кропом та зеленою цибулею.
Коли закуска потрібна швидко, наприклад, прийшли друзі, щоб дивитися футбол, або раптово захотілося чогось смачненького, джерки легко приготувати в НВЧ печі. Вам знадобиться для цього приблизно 100 грам курячого філе, сіль та перець за смаком, а також мелена паприка та часник для кольору та аромату.
Тепер докладніше про те, як зробити чіпси з м'яса в мікрохвильовій печі:
Якщо дегідратора немає, а створити делікатес із яловичини, курятини або свинини дуже хочеться, то можна використовувати духовку. Такий варіант зручний тим, що за один раз можна зробити велику кількість снеків. Для кулінарного експерименту потрібно:
Етапи приготування:
Після приготування снеки, які відразу не з'їли, можна зберігати по-різному:
Тепер ви знаєте, як зробити м'ясні чіпси своїми руками різними способами, і як їх правильно зберігати, хоча заради справедливості варто помітити - такі смакоти з'їдаються дуже швидко і в холодильнику або морозилці надовго не затримуються!