0
0
0

Курага

Курага

Курага - традиційні сушені фрукти абрикоси, мають інтенсивний кисло-солодкий смак.  Курагу отримують шляхом сушки фруктів. У процесі сушіння вода, що міститься у фруктах, випаровується, не знижуючи поживну цінність абрикосів. Без обмеження поживні речовини, сушені абрикоси приносять більше користі для здоров'я. Живильні речовини включають калій, кальцій, вітамін А, фосфор, вітамін С та залізо. Це відмінне джерело вітаміну А та калію. Його високе співвідношення клітковини до обсягу допомагає полегшити запор та викликати діарею. Зазвичай сушені абрикоси не містять доданого цукру з низьким глікемічним індексом.

Користь сушених абрикосів для здоров'я

Давайте обговоримо користь кураги для здоров'я:

Вміст вітаміну А

Абрикоси містять велику кількість вітаміну А, який також називають ретинолом. Він жиророзчинний та допомагає поліпшити зір. Він підтримує здорову імунну систему, а також захищає здоров'я шкіри. Бета-каротин та ретинол, які знижують ризик захворювання очей, відомого як неоваскулярную ARMD, яке представляє собою вікову дегенерацію жовтої плями, що викликає втрату зору.

Харчові волокна

Абрикоси в свіжому або сушеному вигляді є хорошим джерелом харчових волокон.  Ретинол, що міститься в абрикосі, є жиророзчинних, який розчиняється в організмі, а життєво важливі поживні речовини легко засвоюються організмом. Він також швидко розщеплює жирні кислоти, тому травлення стає нормальним. Цей фрукт запобігає проблеми з шлунково-кишковим трактом, регулярно очищаючи кишечник.

Зберігає здоров'я серця

Курага має високий вміст клітковини, яка допомагає знизити вміст поганого холестерину в організмі. Вона також підвищує рівень хорошого холестерину, тому серце залишається здоровим. Вміст калію в цих фруктах врівноважує рівень електролітів в організмі, підтримуючи роботу серцевих м'язів.

Містить антиоксиданти

Стиглі абрикоси - найбагатше джерело антиоксидантів. Його регулярне вживання допомагає організму виводити токсини, які накопичуються в ньому. Антиоксиданти усувають вільні радикали, які ушкоджують клітини.

Запобігає анемії

Абрикос містить залізо, таке як негемове залізо, яке вимагає часу для засвоєння організмом й довше залишається в організмі, що запобігає анемії. Краще приймати разом з ним вітамін С для кращого засвоєння негемового заліза.

Здоров'я шкіри

Комбінація вітамінів А, С та фитонутриентов сприяє здоров'ю шкіри. У абрикосі є антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння. Крім правильного догляду за шкірою, потрібно вживати абрикоси кожен день. Антиоксиданти допомагають нейтралізувати вільні радикали, а також запобігають окислювальному стресу. Також зменшує появу зморшок за рахунок підвищення еластичності шкіри та мінімізує появу пігментних плям й шрамів.

Здорова дієта

Абрикоси містять харчові волокна, які допомагають травній системі покращувати обмін речовин. При вживанні в якості закуски. Це робить людину ситим, не додаючи зайвих калорій.

Здоров'я кісток

Кальцій необхідний для формування та розвитку кісток. Без калію кальцій не може засвоюватися організмом та виводитися рівномірно.

Дихальна система

Сухофрукт курага містять фітонутрієнти, які пригнічують запалення в горлі, а також в носових пазухах, що сприяє загальному здоров'ю дихальної системи. Вміст вітаміну С стимулює імунну систему протидіяти основний інфекції.

Сприяє циркуляції крові

Сухофрукти, такі як абрикоси, містять значну кількість заліза, яке покращує кровообіг.  Залізо необхідно для виробництва червоних кров'яних тілець. Поліпшення кровообігу означає більше насичення киснем важливих частин тіла, а також доставку необхідних поживних речовин.

Як їсти

  • Курагу вживають як в'ялену закуску.
  • Використовуйте курагу в суміші для приправ або також як суміш вівсянки та йогурту.
  • Додавайте сухофрукти кураги в сухі сніданки та суміші для випічки.
  • Використовуйте її в салатах, молочних коктейлях та морозиві.
  • Додавайте її в торти, пироги та солоні страви.