0
0
0

Фундук

0
45 грн
Купити
0
48 грн
Купити
Фундук

У фундука багато переваг, але, як і в будь-якому іншому випадку, помірність є ключовим фактором - звідси і порада - пригорща горіхів. Туреччина, як найбільший в світі постачальник фундука, раніше навіть рекламувала цей чудо горіх. Це справедливо, адже фундук - дійсно суперпродукт.

По-перше, масло лісового горіха багате олеїновою кислотою - природним жиром тварин та овочів, який, як кажуть, допомагає знизити ризик ішемічної хвороби серця. Фактично, в ньому стільки ж олеїнової кислоти, скільки в оливковій олії, що є будівельним елементом сприятливої роботи серця.

Жменя фундука в день може допомогти знизити рівень холестерину. Дослідження, проведене Радою із технологічних досліджень Туреччини (TÜBITAK), показало, що олеїнова кислота в горіхах запобігає високому рівню холестерину у здорових людей, а регулярне вживання фундука та його масла знижує рівень холестерину в крові  в середньому на 28% на місяць.

Фундук також є хорошим джерелом білка, допомагаючи боротися з пошкодженням вільними радикалами та зберігти щільністі кісток. Володіючи багатим вмістом поживних речовин, фундук також може допомогти зміцнити імунну систему, знижуючи ризик раку.

Особливо в ці напружені дні, коли бушує пандемія COVID-19, вживання горіхів замість оброблених перекусів з великим вмістом холестерину може не тільки допомогти зберегти психічне здоров'я, але і знизити стрес завдяки високому вмісту вітаміну B. Фундук, багатий на магній, амінокислотою триптофан та антиоксидантами, допомагає тримати кровоносні судини  відкритими та розслабленими під час стресових ситуацій й допомагає організму виділяти серотонін, гормон щастя.

Фундук багатий корисними мононенасичені жири та антиоксидантами, такими як мідь та марганець, які можуть допомогти захистити організм від ушкодження вільними радикалами. Він також є одним з найбагатших антиоксидантом вітаміном Е, позитивно впливає на здоров'я серця, м'язів та репродуктивної системи, а також важливий для підтримки здоров'я шкіри, волосся і нігтів. Ці горіхи також багаті клітковиною, завдяки чому ви довше відчуваєте ситість. Фундук містить залізо, яке допомагає переміщати кисень по тілу, і фолієву кислоту, яка необхідна для нового зростання та особливо важлива під час вагітності. Вони є джерелом вітамінів групи B, які важливі для правильного клітинного і енергетичного метаболізму. Фундук також є джерелом калію, міді, кальцію і магнію.  Ці мінерали забезпечують безліч переваг для здоров'я, в тому числі регулюють нормальний кров'яний тиск, поліпшуючи формування щільністі кісток та зубів. Мідь відіграє життєво важливу роль в захисті і поліпшенні деяких форм артриту, сповільнюючи загальний процес старіння і навіть стимулюючи клітини мозку. Мідь також сприяє підвищенню імунітету, захищаючи від звичайних хвороб.

Оскільки список переваги фундука можна обговорювати довго, не перестарайтеся з кількістю вживання. Жменя горіхів дорівнює приблизно 30 грамам, що становить приблизно 15-20 фундуків на порцію. Ви можете придбати жменю або більше ліщини в нашому магазині, тим більше, що ціна фундука у нас коштує недорого і можна купити від 100 грам.

Різновиди

Є кілька різних видів фундука, в тому числі американський лісовий горіх, європейський лісовий горіх та фундук з дзьобом. Зазвичай в магазинах ви знайдете американський лісовий горіх. У нашому інтернет-магазині натуральних продуктів ви можете такий фундук купити за вигідною ціною.

Ці горіхи часто продають смаженими або солоними. Фундук також міститься в консервованих горіхових сумішах. Коли ви купуєте горіхові суміші, горіхи часто обсмажують в олії та приправляють продуктами з високим вмістом натрію. Ці додані інгредієнти змінюють харчовий профіль горіха.

Одним з найпопулярніших продуктів з фундука є Nutella.  Шоколадна паста з фундука часто використовується з арахісовим маслом або замість нього та є фаворитом в багатьох сом'ям у всьому світі. Проте, Nutella багата як калоріями, так і насиченими жирами, тому її слід вживати в помірних кількостях.

Інші поширені продукти з фундука включають молоко з фундука, борошно з фундука, горіхи в шоколаді й масло фундука.

Зберігання лісового горіха

За словами виробників фундука, менш оброблений фундук зберігається довше. Отже, по можливості зберігайте його в шкаралупі, і він може зберігатися до року. Виробники фундука також говорять, що найкраще обробляти горіх (наприклад, підсмажувати, нарізати, подрібнити) безпосередньо перед використанням.

Фундук можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику або морозильній камері, де вони будуть залишатися свіжими близько шести місяців.

Використання

Ліщина можна використовувати як в солодких, так і в солоних стравах. Горіхи також дуже смачні, просто сирі або обсмажені.

Смажений фундук можна додавати у випічку для додання аромату і текстури. Додавайте фундук в кекси, хліб, печиво і рецепти тортів. Горіхи фундука також добре поєднується з шоколадом. Додайте їх в будь-шоколадне блюдо або використовуйте для прикраси шоколадного морозива.

Фундук також можна використовувати окремо або в поєднанні з іншими інгредієнтами в якості покриття для морепродуктів або птиці.

У нашому інтернет магазині натуральних продуктів ліщина свіжа та в великому асортименті, тому ви завжди можете купити горіхи фундука зі швидкою доставкою.

Запитання та відповіді в категорії Фундук
Останні відгуки
Коробка фріпсів 10 видів
Добрый день, очень понравилась эта коробка из 10 видов фрипсов, все вкусное) Зак ...
Ника 07.02.2022
Коробка горіхів 500г
Добрый день) Заказом довольна! Понравилось что продукция без сахара, потому что ...
Анна 01.02.2022
Фріпси з груши
Очень люблю грушу, но не всегда она есть в магазине, а иногда как захочется, что ...
Людмила 27.01.2022
Коробка фріпсів 10 видів
Заказывала такой набор уже несколько раз, так как все понравилось. Чипсы все вку ...
Екатерина 15.01.2022
Набір фріпсів 10 видів 80г
Добрый день! Хочу поблагодарить Вас за хорошо упакованный наборчик, заказывала 3 ...
Анастасия 07.01.2022
Всі відгуки про товари ⟶