0
0
0

Фундук

Фундук

У фундука багато переваг, але, як і в будь-якому іншому випадку, помірність є ключовим фактором - звідси і порада - пригорща горіхів. Туреччина, як найбільший в світі постачальник фундука, раніше навіть рекламувала цей чудо горіх. Це справедливо, адже фундук - дійсно суперпродукт.

По-перше, масло лісового горіха багате олеїновою кислотою - природним жиром тварин та овочів, який, як кажуть, допомагає знизити ризик ішемічної хвороби серця. Фактично, в ньому стільки ж олеїнової кислоти, скільки в оливковій олії, що є будівельним елементом сприятливої роботи серця.

Жменя фундука в день може допомогти знизити рівень холестерину. Дослідження, проведене Радою із технологічних досліджень Туреччини (TÜBITAK), показало, що олеїнова кислота в горіхах запобігає високому рівню холестерину у здорових людей, а регулярне вживання фундука та його масла знижує рівень холестерину в крові  в середньому на 28% на місяць.

Фундук також є хорошим джерелом білка, допомагаючи боротися з пошкодженням вільними радикалами та зберігти щільністі кісток. Володіючи багатим вмістом поживних речовин, фундук також може допомогти зміцнити імунну систему, знижуючи ризик раку.

Особливо в ці напружені дні, коли бушує пандемія COVID-19, вживання горіхів замість оброблених перекусів з великим вмістом холестерину може не тільки допомогти зберегти психічне здоров'я, але і знизити стрес завдяки високому вмісту вітаміну B. Фундук, багатий на магній, амінокислотою триптофан та антиоксидантами, допомагає тримати кровоносні судини  відкритими та розслабленими під час стресових ситуацій й допомагає організму виділяти серотонін, гормон щастя.

Фундук багатий корисними мононенасичені жири та антиоксидантами, такими як мідь та марганець, які можуть допомогти захистити організм від ушкодження вільними радикалами. Він також є одним з найбагатших антиоксидантом вітаміном Е, позитивно впливає на здоров'я серця, м'язів та репродуктивної системи, а також важливий для підтримки здоров'я шкіри, волосся і нігтів. Ці горіхи також багаті клітковиною, завдяки чому ви довше відчуваєте ситість. Фундук містить залізо, яке допомагає переміщати кисень по тілу, і фолієву кислоту, яка необхідна для нового зростання та особливо важлива під час вагітності. Вони є джерелом вітамінів групи B, які важливі для правильного клітинного і енергетичного метаболізму. Фундук також є джерелом калію, міді, кальцію і магнію.  Ці мінерали забезпечують безліч переваг для здоров'я, в тому числі регулюють нормальний кров'яний тиск, поліпшуючи формування щільністі кісток та зубів. Мідь відіграє життєво важливу роль в захисті і поліпшенні деяких форм артриту, сповільнюючи загальний процес старіння і навіть стимулюючи клітини мозку. Мідь також сприяє підвищенню імунітету, захищаючи від звичайних хвороб.

Оскільки список переваги фундука можна обговорювати довго, не перестарайтеся з кількістю вживання. Жменя горіхів дорівнює приблизно 30 грамам, що становить приблизно 15-20 фундуків на порцію. Ви можете придбати жменю або більше ліщини в нашому магазині, тим більше, що ціна фундука у нас коштує недорого і можна купити від 100 грам.

Різновиди

Є кілька різних видів фундука, в тому числі американський лісовий горіх, європейський лісовий горіх та фундук з дзьобом. Зазвичай в магазинах ви знайдете американський лісовий горіх. У нашому інтернет-магазині натуральних продуктів ви можете такий фундук купити за вигідною ціною.

Ці горіхи часто продають смаженими або солоними. Фундук також міститься в консервованих горіхових сумішах. Коли ви купуєте горіхові суміші, горіхи часто обсмажують в олії та приправляють продуктами з високим вмістом натрію. Ці додані інгредієнти змінюють харчовий профіль горіха.

Одним з найпопулярніших продуктів з фундука є Nutella.  Шоколадна паста з фундука часто використовується з арахісовим маслом або замість нього та є фаворитом в багатьох сом'ям у всьому світі. Проте, Nutella багата як калоріями, так і насиченими жирами, тому її слід вживати в помірних кількостях.

Інші поширені продукти з фундука включають молоко з фундука, борошно з фундука, горіхи в шоколаді й масло фундука.

Зберігання лісового горіха

За словами виробників фундука, менш оброблений фундук зберігається довше. Отже, по можливості зберігайте його в шкаралупі, і він може зберігатися до року. Виробники фундука також говорять, що найкраще обробляти горіх (наприклад, підсмажувати, нарізати, подрібнити) безпосередньо перед використанням.

Фундук можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику або морозильній камері, де вони будуть залишатися свіжими близько шести місяців.

Використання

Ліщина можна використовувати як в солодких, так і в солоних стравах. Горіхи також дуже смачні, просто сирі або обсмажені.

Смажений фундук можна додавати у випічку для додання аромату і текстури. Додавайте фундук в кекси, хліб, печиво і рецепти тортів. Горіхи фундука також добре поєднується з шоколадом. Додайте їх в будь-шоколадне блюдо або використовуйте для прикраси шоколадного морозива.

Фундук також можна використовувати окремо або в поєднанні з іншими інгредієнтами в якості покриття для морепродуктів або птиці.

У нашому інтернет магазині натуральних продуктів ліщина свіжа та в великому асортименті, тому ви завжди можете купити горіхи фундука зі швидкою доставкою.